Meer bewegen en gezonder leven

Gezond en fit ouder worden willen we allemaal. Vaak gaat dat echter niet vanzelf. Door te bewegen kan worden voorkomen dat spiermassa afneemt. Ook voeding speelt een belangrijke rol in een gezonde leefstijl. Tijdens Sport & Spel Senioren horen deelnemers hoe zij fit(ter) ouder kunnen worden én maken zij kennis met verschillende activiteiten, gericht op het versterken van de spieren en soepelheid van het lichaam.

Sport & Spel Senioren is er voor vrouwen en mannen, die fit willen worden en/of blijven, meer willen weten over een gezonde leefstijl en graag andere mensen willen ontmoeten.

Sport & Spel Senioren is een zomeractiviteit onder begeleiding van professional Astrid de Graaf-Schmeddes. De lessen worden aangepast aan de behoeftes van de deelnemers. Ook wordt een presentatie gegeven over het belang van bewegen en goede voeding om vitaal ouder te worden.

Zelf meenemen

Handdoek en sportkleding (of makkelijk zittende kleding), zaalschoenen.

//hetsporthuisabcoude.nl/wp-content/uploads/2024/06/Fit-ouder-worden-logo.png

Wanneer:

  • Woensdag 24 juli - 13:30-15:30 uur

Huisarts Diana Rietdijk geeft een presentatie over Positieve Gezondheid. Na de presentatie kunt u direct meedoen met Sport & Spel Senioren.

Andere data Sport & Spel Senioren (tijdstip: 13:30-14:30 uur):

  • Woensdag 31 juli 
  • Woensdag 7 augustus 
  • Woensdag 14 augustus 
  • Woensdag 21 augustus 
  • Woensdag 28 augustus 

Na afloop wordt met elkaar koffie/thee in De Sprong gedronken.

Kosten:

€ 2,50 per keer (inclusief koffie of thee)


Over de presentatie Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid. Bij Positieve Gezondheid wordt gekeken naar je lichamelijke en mentale welbevinden, je dagelijks functioneren, zingeving, je omgeving en de kwaliteit van leven. Zes dimensies die bijdragen aan je vermogen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.

Huisarts Diana Rietdijk neemt je op een laagdrempelige en positieve manier mee door de zes dimensies. Natuurlijk krijg je ook de kans inzicht te krijgen in je eigen Positieve Gezondheid. Welke invloed hebben bijvoorbeeld mantelzorgtaken, lichamelijke ongemakken, het wegvallen van dierbaren of met pensioen gaan op je welbevinden? En hoe kun je daarmee omgaan? Je hoort het op woensdagmiddag 24 juli in De Sprong in Het Sporthuis Abcoude.


Diana Rietdijk woont ruim 20 jaar in Abcoude en heeft haar praktijk in Breukelen. Naast huisarts is zij gespecialiseerd in diabetes en leefstijlgeneeskunde. De patiënt centraal en in zijn kracht zetten is voor haar de uitdaging in de dagelijkse praktijk. Daarom past Positieve Gezondheid goed bij haar manier van werken. 


//hetsporthuisabcoude.nl/wp-content/uploads/2024/06/Samen-sporten-verbindt.png

Meedoen?

Eén, meerdere of alle keren meedoen? Of alleen de presentatie bijwonen? Het kan allemaal. Aanmelden kan door een mail te sturen naar activiteiten@hetsporthuisabcoude.nl o.v.v. Sport & Spel Senioren.

Vermeld svp ook duidelijk voor welke middag(en) u zich opgeeft.


//hetsporthuisabcoude.nl/wp-content/uploads/2024/06/Senioren-mogelijk-gemaakt-door.png