Nieuwsbrief december 2022

Tijdens de kerstvakantie organiseert Calypso Sport oudejaarszwemmen voor kinderen tot en met 13 jaar en zijn er in de eerste week van januari twee ochtenden vol leuke spelletjes.

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief november 2022

Door middel van een burgerinitiatief en gedragen door de inwoners van Abcoude is Het Sporthuis Abcoude ontstaan. Nog niet eerder hebben in Nederland vrijwilligers een burgerinitiatief van dergelijke omvang en complexiteit gerealiseerd. Een initiatief waarbij publiek-private samenwerking en investering hebben geleid tot de nieuwbouw van een prachtige zwem-sportaccommodatie. Dit initiatief is zo bijzonder, dat moet verteld worden, vonden enkele betrokken inwoners. Zo ontstond het idee voor een documentaire.

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief oktober 2022-2

De energiekosten stijgen hard. In de lokale media is te lezen en horen welke gevolgen dit heeft voor sportverenigingen, dorpshuizen en zwembaden in de gemeente De Ronde Venen. Zo zijn de dorpshuizen de Willestee in Wilnis en De Boei in Vinkeveen, als ook het Veenweidebad in Mijdrecht, door de stijging van de energietarieven in acute problemen gekomen. Ook andere dorpshuizen en zaalsportvoorzieningen hebben het moeilijk. Het kan niet anders dan dat ook Het Sporthuis Abcoude last heeft van de hoge energietarieven. De energiekosten ten opzichte van vorig jaar zijn verdubbeld in Het Sporthuis. De exploitanten kunnen deze lasten dragen, maar met moeite.

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief oktober 2022

De Stichting vindt het belangrijk dat Het Sporthuis Abcoude een plek is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Daarom brengen wij graag BrainWave onder de aandacht. Hierbij kunnen volwassen met Niet Aangeboden Hersenletsel onder professionele begeleiding sporten in Het Sporthuis Abcoude.

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief september 2022

Na zes weken zomervakantie zijn de scholen weer gestart. Daarmee is ook de schoolgym begonnen, zijn alle sportverenigingen weer volop aan het trainen en is ook het 'normale' rooster in het zwembad weer ingegaan. Kortom, het bruist van de activiteiten in Het Sporthuis Abcoude. We lichten in deze nieuwsbrief graag een aantal zwemactiviteiten uit.

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief augustus 2022

Bestuurslid Nico Hennipman heeft het bestuurs-stokje overgedragen aan Cock Griffioen. Nico was in het offertetraject en tijdens de bouw van Het Sporthuis Abcoude als vrijwilliger opzichter en bouwtechnisch adviseur van het bestuur van de stichting. Een intensieve en belangrijke functie, die hij (als gepensioneerd projectleider bij grote bouwbedrijven) met verve vervulde.

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief juni 2022

Ook deze zomer wordt weer een aantal leuke activiteiten georganiseerd in Het Sporthuis Abcoude. Lekker bewegen, gezelligheid en de mogelijkheid kennis te maken met verschillende sporten! Voor jongeren en volwassenen is er iets te doen. Kijk snel verder en schrijf je in!

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief mei 2022-2

De jaarlijkse Zwem4daagse - een initiatief van de KNZB - vindt dit jaar plaats in de week van 20 tot en met 26 juni. Ook Calypso Sport in Het Sporthuis Abcoude doet mee aan de Zwem4daagse! Kinderen, volwassen, ouderen: iedereen (met een zwemdiploma) mag meedoen. Ben je er ook bij?

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief mei 2022

Zwemvereniging De Meerkoeten bestaat al meer dan 80 jaar. Bij de sluiting van Het Meerbad weken de leden uit naar Amsterdam. "Het was een lastige tijd. We voelden ons kwetsbaar als vereniging, maar we hebben het overleefd," vertelt Dylan Rijlaarsdam, voorzitter van De Meerkoeten.

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief april 2022

In Abcoude worden tientallen Oekraïners opgevangen, van wie de meeste mensen in Hotel Abcoude onderdak hebben gekregen en een aantal bij gastgezinnen. Ook de Stichting Het Sporthuis Abcoude draagt een steentje bij. Want sport is belangrijk om te ontspannen en zorgt voor de nodige afleiding in deze zware tijd voor de vluchtelingen. Daarbij is zwemvaardigheid in een waterrijke omgeving als Abcoude essentieel.

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief februari 2022

Velen dromen ervan de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te lopen. Abcoudenaar Bert Snoek deed het! Aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt hij u mee in zijn belevenissen tijdens deze indrukwekkende voettocht langs de oostelijke route van maar liefst 3.000 kilometer.

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief januari 2022-2

De coronaregels zijn versoepeld. Dat betekent dat we ook weer kleinschalig kunnen starten met de seniorenbijeenkomsten in De Sprong in Het Sporthuis Abcoude. Burgemeester Maarten Divendal verzorgt op  de eerste bijeenkomst van dit jaar. Ook worden de 3-in-1 Games voor jongeren georganiseerd

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.

Nieuwsbrief januari 2022-1

Stichting Zwembad Abcoude (SZA) en de Stichting Abcoude Sport (SAS) werkten sinds 2016 samen om een nieuwe multifunctionele sportaccommodatie voor Abcoude te realiseren. Dit werd Het Sporthuis Abcoude. De naam van de stichting is nu gewijzigd in Stichting Het Sporthuis Abcoude.

De volledige nieuwsbrief vindt u hier.