Vrijwilliger worden

Als bestuur zetten wij ons - samen met vele andere vrijwilligers - met veel plezier in voor Het Sporthuis Abcoude. Wilt u ook meehelpen?

De hulp van vrijwilligers is van harte welkom voor onderstaande functies:

Vrijwilliger voor BrainWave

Op maandag van 11.00 tot 12.15 uur is er zwemmen voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Voor de begeleiding van deze groep kunnen wij extra hulp gebruiken. Bijvoorbeeld om mensen de trap af te helpen, het aanreiken van materialen en/of een paar extra ogen om op te letten en te ondersteunen waar nodig.

Wij streven ernaar vanaf september op donderdag van 11:00-12:00 uur te kunnen starten met zwemmen voor mensen met dementie. Ook voor deze groep zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Wil je ons helpen? Laat het dan weten via onderstaand formulier. Er wordt gewerkt met een pool, zodat je niet per se wekelijks hoeft te helpen.


 

Activiteitenbegeleider jongeren

Om jongeren van 6 tot en met 12 jaar ook in de vakanties een sportmoment te bieden en de kans te geven andere jongeren te ontmoeten, wordt in elke schoolvakantie wekelijks een sportactiviteit georganiseerd. Deze activiteiten zijn vooral bedoeld voor wie sporten minder vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld omdat zij nog niet zo lang in Nederland wonen of omdat zij sporten van huis uit minder meekrijgen. Na afloop is er een gezellige en gezonde lunch.

Vind je het leuk te helpen bij de begeleiding van de jongeren tijdens de sportactiviteiten en/of te helpen bij de lunch?  Meld je aan.

Activiteitenbegeleider senioren

Elk kwartaal zal binnenkort aandacht worden besteed aan vitaliteit en gezondheid van senioren. Dit doen we in een combinatie van een informatieve workshop en beweegactiviteiten. Deze activiteiten  vinden plaats naast de reeds bestaande maandelijkse seniorenbijeenkomsten in De Sprong.

In de zomervakantie zullen wekelijks beweegactiviteiten georganiseerd, met ter afsluiting een kop koffie of thee.

Vind je het leuk om te helpen bij de coördinatie en/of als gastvrouw/-heer? Dan komen we graag met je in contact.

Vrijwilliger voor de Tuingroep

Van buiten moet Het Sporthuis er natuurlijk aantrekkelijk en uitnodigend uitzien. Om dat te realiseren, komt de Tuingroep maandelijks bij elkaar om te snoeien, onkruid te wieden en het terrein vrij te houden van zwerfvuil. De activiteiten vinden plaats op een zaterdagochtend.  Tuingereedschap is aanwezig.

Vind je het leuk (een keer) te helpen? Dan komen we graag met je in contact.

Vrijwilliger voor klein onderhoud

Dagelijks komen honderden mensen in Het Sporthuis Abcoude. Er wordt dus intensief gebruik van het gebouw en de faciliteiten gemaakt.

Om Het Sporthuis Abcoude netjes te houden is klein onderhoud heel belangrijk. Ben je handig en vind je het leuk om bijvoorbeeld te helpen bij schilderklusjes? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Communicatievrijwilliger

Heb jij een vlotte pen en vind je het leuk om af en toe een stukje te schrijven voor de website en onze maandelijkse nieuwsbrief? Bijvoorbeeld over activiteiten in het zwembad of een kijkje achter de schermen bij een van de vele verenigingen die in Het Sporthuis Abcoude actief zijn.

Interesse? Dan komen we graag met je in contact!

Werving sponsoren

Vind je het leuk om ondernemers te informeren over de sponsormogelijkheden voor Stichting Het Sporthuis Abcoude? Ben je iemand die graag en makkelijk bij mensen aanklopt en kun je anderen ervan overtuigen waarom Het Sporthuis Abcoude hun steun verdient. Meld je dan aan.


Interesse in een van bovenstaande vrijwilligersfuncties?

Laat dan svp hier vrijblijvend uw gegevens achter en geef aan welke van onderstaande werkzaamheden uw interesse hebben.

Liever eerst meer informatie? Bel dan met Astrid Wintershoven van Stichting Het Sporthuis Abcoude op 06 - 23 85 29 80.

    Interesse in een betaalde functie in het zwembad in Het Sporthuis Abcoude?

    Mail dan rechtstreeks naar Rob Fokkinga van Calypso Sport, de exploitant van Het Sporthuis Abcoude. U kunt mailen naar rob@calypsosport.nl.

    Het Sporthuis Abcoude, voor, door én met inwoners en ondernemers.