Nog niet eerder hebben in Nederland vrijwilligers een burgerinitiatief van dergelijke omvang en complexiteit gerealiseerd. Dit initiatief is zo bijzonder, dat moet verteld worden, vonden enkele betrokken inwoners. Zo ontstond het idee voor een documentaire. De afgelopen jaren is door een groep deskundige vrijwilligers hard gewerkt aan deze documentaire. Het docu-team bestond onder meer uit een producent, camera- en geluidprofessionals, een editor, en een regisseur. Allemaal uit het dorp Abcoude en omgeving, en allemaal op vrijwillige basis.

In de halfuur durende documentaire “Samen krijgen we het voor elkaar” wordt u meegenomen in de strijd voor – eerst – het behoud van zwembad Het Meerbad en – later – de nieuwbouw van een zwembad, gymzalen (als vervanging voor de Kees Bonzaal) en een ontmoetingsruimte: Het Sporthuis Abcoude. Daarnaast laat de documentaire de rijke zwem- en sportgeschiedenis van Abcoude zien. Een document met prachtig archiefmateriaal en interviews met een groot aantal betrokkenen. Ook wethouder Schuurs en raadsleden Eelco Doorn van D66 en Rudolf van Olden van de VVD kijken terug op een bewogen periode.

Heel veel dank aan alle vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan deze documentaire en aan de kinderen die hierin figureerden!


Deze documentaire kwam tot stand mede dankzij een financiële bijdrage van Lionsclub Abcoude – Baambrugge.