Zwembad

Het zwembad in Het Sporthuis Abcoude is 25 meter lang en heeft zes banen. Door een beweegbare bodem kan het bad voor diverse activiteiten gebruikt worden, zoals: zwemlessen, aqualessen, ouder-en-kindzwemmen, banenzwemmen et cetera. Natuurlijk kunnen ook verenigingen terecht in zwembad. Na het zwemmen kan men ontspannen in de whirlpool, de gezellige koffiehoek bij de entree of in ontmoetingsruimte De Sprong.


 

Zwemlessen

In een waterrijke omgeving als Nederland is het belangrijk om te leren zwemmen. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Bij Calypso Sport worden diverse soorten cursussen gegeven, voor kinderen en volwassenen.  Zwemveiligheid en zwemplezier staan hierbij voorop.

Het uitgebreide zwemlesaanbod van Calypso Sport vindt u hier.

Blijven zwemmen

Na het behalen van het zwem-ABC zijn bij Calypso Sport ook leuke vervolglessen te volgen, zoals: Zwemvaardigheid, Snorkelen, Survival. Zo blijven kinderen zwemvaardig en hebben ze volop zwemplezier!


//hetsporthuisabcoude.nl/wp-content/uploads/2018/03/zwemmer.jpg

Heel veel zwemactiviteiten

Banenzwemmen

Zwemmen is een fijne manier om fit en gezond te blijven, welke leeftijd je ook hebt. Calypso Sport biedt in Het Sporthuis Abcoude veel mogelijkheden om banen te zwemmen. Zo heeft iedereen de kans zijn eigen geschikte zwemuurtje(s) in te plannen.

Meer over banenzwemmen

Aqualessen

Bewegen op muziek in het water. Onder deskundige leiding van de ervaren aqua-fitness instructrice Marlies Schellen-de Jong worden deze pittige lessen gegeven. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen. Er is keuze uit: AquaVitaal, Thai Fit Water Kombat, Aqua Bootcamp en Aqua Power Deep.

Ouder-kindzwemmen  

Fijn met je baby of peuter in het water zijn om de allereerste oefeningen te doen om je kindje te laten wennen in het water. Van spetteren tot onder water gaan, van springen tot voortbewegen en van liedjes zingen tot je zelf leren redden. Dit kan op de woensdagochtenden. Er zijn vaste tijdstippen per leeftijd. Kijk hier voor meer informatie.

Zwangerschapszwemmen

Elke woensdagochtend 11:15-12:00 uur is er bij Calypso Sport  gelegenheid voor zwangeren om te zwemmen. Meer informatie vindt u hier.

//hetsporthuisabcoude.nl/wp-content/uploads/2022/04/logo-Meerkoeten-e1678034718631.png

Zwemvereniging De Meerkoeten

Vereniging Abcouder Zwem- en Poloclub De Meerkoeten bestaat al 80 jaar en heeft haar basis in Het Sporthuis Abcoude. Zij bieden de volgende disciplines aan: waterpolo heren/dames, waterpolo jeugd, duurzwemmen en kortebaanzwemmen.

Meer informatie is hier te vinden.

//hetsporthuisabcoude.nl/wp-content/uploads/2022/11/Senior-Sportief-Actief.png

Senior Sportief Actief

Op dinsdagochtend organiseert Stichting Senior Sportief Actief  drie lessen aquagymnastiek voor ouderen. Gedurende 50 minuten gaat u aan de slag met allerlei oefeningen. Heerlijk sporten zonder belasting!

Meer informatie vindt u hier.

 

//hetsporthuisabcoude.nl/wp-content/uploads/2023/03/Special-Friends-1-scaled.jpg

Calypso Sport - Special Friends

Op maandag organiseert Calypso Sport een les voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, die al wel een zwemdiploma hebben en dus van zwemmen houden! Onder deskundige begeleiding van een van de zweminstructeurs gaan zij op een leuke en uitdagende manier aan de slag met zwemvaardigheden.

Elke maandag van 18.00-19.00 uur (m.u.v. schoolvakanties).

Meer informatie vindt u hier.

//hetsporthuisabcoude.nl/wp-content/uploads/2023/03/Aqua-BrainWave-scaled.jpg

Aqua BrainWave

Aqua BrainWave is een zwemgroep voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Er wordt per persoon gekeken wat de mogelijkheden zijn. De focus ligt op het vrij bewegen in het water, plezier, gezelligheid en gezondheid. Het is verplicht vooraf te reserveren.

Elke maandag van 11.15-12.15 uur (m.u.v. schoolvakanties).

Meer informatie vindt u hier.

Meer informatie

Het zwembad wordt geëxploiteerd door Calypso Sport. Voor algemene informatie, zwemlessen en overige activiteiten, kunt u mailen naar: info@calypsosport.nl of bel naar 0294 - 745 360. Voor huur van het zwembad kan contact opgenomen worden met Rob Fokkinga,  rob@calypsosport.nl

 

//hetsporthuisabcoude.nl/wp-content/uploads/2021/05/logo-Calypso-Sport-e1621687518900.png