Hoogste punt van Het Sporthuis Abcoude bereikt

15 mei 2020

Vrijdag 15 mei is het hoogste punt van Het Sporthuis Abcoude bereikt, een ware mijlpaal! En mijlpalen moeten gevierd worden. Het is een mooie traditie in de bouw dat de bouwvakkers de vlag uithangen bij het bereiken van het hoogste punt en de opdrachtgever trakteert, meestal op zogeheten Pannenbier. De bouwvakkers van Het Sporthuis gaven de voorkeur aan een broodje bal. Daar werd natuurlijk voor gezorgd door de Stichting Zwembad Abcoude.

Wie niet zo vaak langs de Spoorlaan gaat, zal verrast zijn hoe snel de bouw van Het Sporthuis Abcoude is gegaan. Ondanks de ontstane crisis en de maatregelen rond het coronavirus gaat de bouw voorspoedig. Aannemer, Van Norel Bouwgroep, doet er alles aan om, binnen de richtlijnen van het RIVM, volgens planning te werken. En dat gaat goed. Eind april werd de vloer tussen het zwembad en de gymzalen gestort en enkele weken later is de staalconstructies voor de gymzalen al aangebracht en zit het dak er op. De vloer van de gymzalen is nu nog een groot oppervlak. Door middel van een scheidingswand zijn het straks twee zalen, die gebruikt zullen worden voor schoolgym en binnensporten als badminton, volleybal, judo en turnen. Als de wand geopend is, ontstaat een grote zaal, groot genoeg voor zaalvoetbal en- hockey.

Karakteristiek gebouw

Nu ook al veel kozijnen zijn geplaatst en het metselwerk vordert, wordt het bijzondere karakter van Het Sporthuis Abcoude en de signatuur van architect Max van Huut steeds zichtbaarder. Kenmerkend zijn de kleuren en de schuine kozijnen, waardoor het licht straks mooi naar binnenvalt. Gebruiksgemak en functionaliteit in combinatie met de bijzondere open en gastvrije sfeer zorgen ervoor dat iedereen zich straks thuis zal voelen in Het Sporthuis Abcoude.

Whirlpool

Ook binnen gebeurt al veel. Nadat het zwembad twee weken gevuld is geweest met water om de waterdichtheid van de wanden te testen, is deze nu gestraald, zodat binnenkort de tegels geplaatst kunnen worden. Ook zijn de wanden van de whirlpool geplaatst. Dit wordt een fijne plek, met uitzicht op het spoor en de weilanden, waar iedereen na het trekken van zijn baantjes of andere zwemactiviteiten nog even kan relaxen.