Inwoners enthousiast over Energizer-actie Het Sporthuis Abcoude

25 augustus 2019

‘Beaufobuurtjes’ adopteren twee zonnepanelen

Toen Anne en Marjo uit de Burgemeester de Beaufortlaan hoorden van de energizer-actie van het sporthuis, hebben ze geen moment geaarzeld. Ze wilden als inwoners van Abcoude ook een zonnepaneel adopteren. Daarom hebben ze hun buren gemobiliseerd. Het resultaat: twee geadopteerde zonnepanelen! Een superactie van de straat, die helemaal aansluit bij het gevoel dat het Sporthuis Abcoude voor, door en met inwoners gerealiseerd wordt.

Hoe is dat gelukt? “Marjo en ik wilden graag het Energizer-initiatief steunen. En onze straat is er altijd voor elkaar als het nodig is. Niet alleen voor serieuze dingen hoor, we hebben ook een burenborrel en een straatfeest,” zegt Anne. “Op dat idee zijn we verder gaan denken.” Wat volgde, was een uitnodiging in de buurt-app voor koffie en gebak om de actie met elkaar bespreken. Het enthousiasme om een zonnepaneel te adopteren, was direct groot.

Eigen invalshoek

Iedereen draagt bij vanuit een eigen invalshoek. De een omdat ze straks zelf wil zwemmen in een lekker verwarmd zwembad, de ander omdat ze op deze manier een bijdrage kan leveren aan een duurzame samenleving. Maar vooral omdat ze samen iets kunnen realiseren voor het dorp en voor elkaar. De Beaufobuurtjes, zoals ze zichzelf noemen, roepen iedereen op om hetzelfde te doen. “Voor elkaar en samen!”

Ondernemers en particulieren kunnen een zonnepaneel adopteren. Ook u kunt net als de beaufobuurtjes meedoen. Zij deden dat met elkaar in de straat, maar denk ook aan een gezamenlijke adoptie met de kaart-, fiets- of zwemclub, of met familie. Zo kan iedereen Het Sporthuis Abcoude helpen zelfvoorzienend te zijn in energie en wordt Het Sporthuis steeds meer voor, door en met inwoners én ondernemers.

Ook Energizer worden?

Op de pagina Steun ons kunt u heel gemakkelijk een zonnepaneel adopteren. Alle energizers krijgen een certificaat, een vermelding op de website en ze worden opgenomen op het Energizers-bord dat in Het Sporthuis komt te hangen. Inmiddels zijn al 42 zonnepanelen geadopteerd. Er zijn dus al veel bedrijven én particulieren al op de website te vinden.