Kinderen van de Piet Mondriaanschool in actie voor Het Sporthuis Abcoude

16 december 2019

Met papier prikken, klusjes in de buurt en koffie schenken, hebben leerlingen van obs Piet Mondriaan, onder leiding van Myrthe Kok van groep 8, geld ingezameld voor een goed doel. De leerlingen kozen Het Sporthuis Abcoude als goed doel. De actie was een groot succes. Met elkaar zamelden ze 400 euro in. Daarmee hebben ze een zonnepaneel voor het nieuwe sportgebouw geadopteerd. Astrid Wintershoven van het bestuur van de Stichting Zwembad Abcoude kwam op 6 december op school langs om het certificaat te overhandigen aan de leerlingenraad, juf Myrthe en directeur financiën en beheer Otto Staal.

“We zijn heel blij dat er een nieuw zwembad komt en een nieuwe gymzaal,” zeggen de kinderen. Ze zijn ook zeer geïnteresseerd in wind- en zonne-energie. Otto Staal is dan ook heel trots op de actie van de kinderen. Deze sluit aan bij de visie van de school, die zelf ook 130 panelen op het dak heeft liggen. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: Hoe ver zijn ze met de bouw? Astrid: “Alles loopt voorspoedig. De wanden van het kelder en zwembad staan er al!” Nog even geduld, als alles vlot blijft verlopen, zal Het Sporthuis eind volgend jaar gereed zijn.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan een duurzaam en energiezuinig Sporthuis? Adopteer dan ook een of meer zonnepanelen. Dit kunt u ook doen met bijvoorbeeld uw straat, sportvereniging, of kaart- zang- of dansclub.