Nieuwjaarsduik brengt 1.110 euro op voor Het Sporthuis Abcoude

6 januari 2019

Ruim 40 mensen deden dinsdag 1 januari mee aan de Nieuwjaarsduik Abcoude 2019, die Marie-Louise Høyer voor de vierde keer op rij organiseerde. Aangemoedigd door vriendinnen én burgemeester Divendal sprong Marie-Louise, een enthousiaste en betrokken inwoner uit Abcoude, 1 januari 2016 alleen het Abcoudermeer in. Om het jaar erna niet weer alleen te duiken, meldde zij de nieuwjaarsduik officieel aan bij Unox, die de erwtensoep, een Unox-muts en een certificaat voor de duikers sponsorde. Op advies van burgemeester Divendal werd de duik aan een goed doel verbonden. In 2017 was dat KIKA, er deden toen 21 mensen mee. In 2018 steeg het aantal deelnemers naar 36 en ging de opbrengst naar de Voedselbank. Dit jaar waren er ruim 40 deelnemers en ging de opbrengst – van maar liefst 1.110 euro – naar Het Sporthuis Abcoude. Het geld is bijeengebracht door de bijdrage van minimaal 10 euro van de deelnemers (die hiervoor de muts, certificaat, erwtensoep en chocomel ontvingen), de verkoop van de loten en de spontane bijdrages voor Het Sporthuis.

Net als Het Sporthuis Abcoude is ook de Nieuwsjaarsduik Abcoude een lokaal gebeuren. Veel winkeliers hebben mooie prijzen beschikbaar gesteld voor de loterij,  Pier 19 Grafisch ontwerpers maakte het promotiemateriaal, de brandweer en EHBO stonden paraat voor eventuele calamiteiten, Studio Pepstenten & Podiumverhuur verzorgde een tent voor de organisatie en een team van vrijwilligers deelde de soep en chocomel uit en zorgde voor de inschrijvingen en de lotenverkoop.

Iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat en de gezellige en sportieve ochtend – en bovenal Marie-Louise Høyer – willen wij hartelijk danken. Een prachtig begin van het nieuwe jaar!

De uitslag van de loterij is te vinden op de Facebookpagina van Nieuwjaarsduik Abcoude.