Op de helft: OVAB adopteert zonnepaneel nummer 165

19 mei 2020

Met de adoptie van het 165e zonnepaneel door het bestuur van Ondernemersvereniging Abcoude-Baambrugge (OVAB) is de helft van de 330 te adopteren panelen bereikt; een ware mijlpaal. “We zijn blij op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Het Sporthuis Abcoude” zegt bestuurslid Johan Mulder. “We roepen alle leden van de ondernemersvereniging op om ook een paneel te sponsoren. Hiermee kunnen we met elkaar bijdragen aan de realisatie van dit prachtige publiek-private energiezuinige project.”

Astrid Wintershoven, bestuurslid van de Stichting Zwembad Abcoude, en Lisette Spoelder, vrijwilligerscoördinator van de stichting, overhandigden persoonlijk het certificaat, op 1,5 meter afstand in de buitenlucht mét een mooi uitzicht op de nieuwe sportaccommodatie. “Het is bijzonder dat ook in tijden van corona de adoptie van de zonnepanelen doorgaat. Het Sporthuis Abcoude: voor, door en met elkaar. Dat zeggen we niet alleen, dat merken we ook in de praktijk. De steun aan Het Sporthuis door zowel vrijwilligers als financieel is geweldig,” stelt Astrid Wintershoven.

Beweging en ontmoeting

De OVAB vindt Het Sporthuis een belangrijke voorziening voor de inwoners van Abcoude en Baambrugge. Niet alleen omdat het goed is om in beweging te blijven, maar Het Sporthuis krijgt straks ook een belangrijke rol als sociaal-maatschappelijke ontmoetingsplek. Een andere afweging is afstand. “Als we reisbewegingen willen minimaliseren, moeten we ervoor zorgen dat er in onze eigen omgeving een accommodatie is voor sport en spel,” voegt Mulder toe. “Het Sporthuis is daarnaast een belangrijke plek om onze kinderen in beweging te brengen.”

Word ook Energizer

Wilt u ook een bijdrage leveren aan een duurzaam en energiezuinig Sporthuis? Adopteer dan een of meerdere zonnepanelen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen een zonnepaneel adopteren. Particulieren kunnen ook gezamenlijk een zonnepaneel adopteren, bijvoorbeeld met hun straat, de sportvereniging, kaart-, fiets- of zwemclub of met familie.

Op de foto (vlnr): Astrid Wintershoven (SZA), José Boesten (voorzitter OVAB), Bert Sessink (OVAB), Max Kloppert (OVAB, Lisette Spoelder (SZA) en Johan Mulder OVAB.