Vereniging heft zichzelf op en doneert aan Het Sporthuis

19 mei 2020

Op vrijdag 15 mei vond de overhandiging van een bijzonder certificaat plaats. De Vereniging Bescherming Spoorbuurt Abcoude (VBSA) adopteerde maar liefst 4,5 zonnepaneel. De overhandiging vond plaats op een voor de VBSA speciale plek, het aquaduct dat naar de eerste voorzitter is genoemd: Rien Nouwen.

“Omdat we de vereniging opheffen, heeft het bestuur aan haar leden voorgesteld om het overgebleven saldo op de bankrekening van de VBSA te gebruiken voor zonnepanelen op Het Sporthuis Abcoude,” vertelt Catrinus Wester. “We vinden Het Sporthuis een mooi doel, omdat het voor alle inwoners van Abcoude en omstreken is bedoeld en de zonnepanelen zijn een aantrekkelijk milieuvriendelijk doel.” En er is een raakvlak, omdat het in het stationsgebied ligt. “In het ontwerpplan voor dit stationsgebied stond de sportvoorziening al gepland,” gaat Wester verder. “En het stationsplein moest een ontmoetingsplek worden.”

Even terug in de tijd

Hoe zat het ook al weer? In 1992 werd bekend hoe de verdubbeling van het spoor Amsterdam-Utrecht eruit zou komen te zien. Toen is de VBSA opgericht. Samen met anderen is flink actie gevoerd tegen de afsluiting van bestaande wegen naar Gein-Noord en Gein-Zuid en inmiddels ligt er al jaren een tunnel met een ondergronds spoor. De vereniging leidde een slapend bestaan tot zeker was dat alle afspraken nagekomen zijn en heeft nu besloten zichzelf op te heffen. Het voorstel om met het overgebleven geld op de rekening van de VBSA zonnepanelen te schenken aan Het Sporthuis Abcoude werd vrijwel unaniem door de leden aangenomen.

Ook Energizer worden?

Wilt u een bijdrage leveren aan een duurzaam en energiezuinig Sporthuis? Adopteer dan ook een of meerdere zonnepanelen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen een zonnepaneel adopteren. Particulieren kunnen ook gezamenlijk een zonnepaneel adopteren, bijvoorbeeld met hun straat, de sportvereniging, kaart-, fiets- of zwemclub of met familie.

Meer weten? Kijk dan hier.

Op de foto (vlnr):  Nico Vendrig (VBSA), Jan Swinkels (voorzitter VBSA), Piet van Beek (VBSA), SZA-penningmeester Djoerd Postma en Catrinus Wester (VBSA).