Iedereen is welkom bij volleybalvereniging SV Abcoude

25 september 2021

Het Sporthuis Abcoude is open. Niet alleen zijn de gym-en zwemlessen in volle gang, ook de sportverenigingen hebben hun plek in Het Sporthuis gevonden. We stellen u graag voor aan de mensen achter de sportverenigingen. De volleybalvereniging SV Abcoude trapt af.

Stel jezelf eens voor, wie ben je?
Ik ben Ronald Hoek. Sinds 2014 woon ik met mijn vrouw en 2 dochters, Fieke en Bente, in Abcoude. Ik ben meteen lid geworden van de volleybalclub hier in het dorp. Ik speel al 35 jaar volleybal en heb altijd competitie gespeeld en veel trainingen gegeven.

Wat doe je voor de club?
Een heleboel! Ik ben voorzitter van SV Abcoude. Daarnaast ben ik ook actief als scheidsrechter en speel ik in het herenteam. Ik doe eigenlijk van alles. De afgelopen tijd heb ik me bijvoorbeeld ingezet voor een herenteam dat volwaardig mee kan doen in de competitie. En dat staat er nu.

Waarom zet je je graag voor in voor SV Abcoude?
Toen de vorige voorzitter stopte, voelde ik me heel sterk geroepen om het stokje over te nemen. Ik kan me niet voorstellen dat er in een dorp als Abcoude geen volleybalvereniging meer is. Dat zou zo zonde zijn. Inmiddels groeien we weer lekker en daar ben ik best trots op. We hebben vooral leden uit Abcoude en Baambrugge, maar ook mensen uit Amsterdam en Utrecht weten ons te vinden.

Wat is zo leuk aan volleybal in het algemeen?
De sport bestaat uit een aantal elementen en dat maakt het zo boeiend om te doen. En om naar te kijken. De combinatie van lengte, inzicht, techniek en snelheid bepalen of je succesvol bent. Het helpt trouwens enorm als je lang bent, maar dat kun je door de andere competenties vaak nog wel een beetje opvangen.

En aan jouw club in het bijzonder?
Ik speelde een tijdje in Amsterdam, maar ik miste de lokale gezelligheid na afloop. Je speelt hier met mensen uit de omgeving en na de training stap je met zijn allen nog even bij De Sprong naar binnen. En niet alleen wij. We treffen daar ook andere sporters van bijvoorbeeld de basketbalclub en natuurlijk de darters. Wat ik ook echt mooi vind, is dat de sporters elkaar ook helpen. Hebben de dames wat extra sporters nodig tijdens specifieke trainingen? Dan staan de heren er gewoon bij.

Wie kunnen er allemaal terecht?
Iedereen is welkom, jong en oud. Als je maar van volleybal en gezelligheid houdt! We hebben ook een heel gezellige groep recreanten en goede dames- en herenteams. Ook de jeugd weet ons te vinden. De meiden van 12-14 jaar spelen competitie. Als je lid wordt, train je eerst een tijdje mee, daarna kun je aan de wedstrijden deelnemen.

Maak deze zin af: Ik ben pas echt tevreden als…
We een levendige, gezellige vereniging blijven met net een beetje meer groei en naamsbekendheid.

Kijk voor meer informatie over volleybalvereniging SV Abcoude: www.svabcoudevolleybal.nl.