Belangrijke stap gezet voor Het Sporthuis Abcoude

16 maart 2018

Op woensdag 7 maart jl. is in de Dorpskerk in Abcoude de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeente en de stichting Zwembad Abcoude voor de realisatie van Het Sporthuis Abcoude. Op 28 september vorig jaar stemde de gemeenteraad in met het burgerinitiatief voor het nieuwe sportgebouw in Abcoude. Deze vervangt het voormalige zwembad Het Meerbad en de huidige sportzaal, de Kees Bonzaal. Het Sporthuis Abcoude wordt gebouwd op de hoek Spoorlaan/Bovenkamp in Abcoude.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn alle afspraken tussen de gemeente en de Stichting Zwembad Abcoude opgenomen om het gebouw te kunnen realiseren. Burgemeester Maarten Divendal tekende de overeenkomst namens de gemeente. Corien van der Linden en Ad Geerlings (initiatiefnemer van het burgerinitiatief) deden dat namens de stichting. “We gaan er wat moois van maken,” zei de burgemeester toen hij zijn pen neerlegde.

Informatiebijeenkomst
Direct na de ondertekening van de overeenkomst vond een informatiebijeenkomst voor inwoners plaats. Het burgerinitiatief werd indertijd medeondertekend door zo’n 3.500 inwoners uit De Ronde Venen, de opkomst was dan ook groot. Tijdens de bijeenkomst werd meer verteld over het proces en de planning. Ook waren er plattegronden en impressietekeningen te zien van het voorlopig ontwerp van het nieuwe gebouw. Op het ontwerp werd een toelichting gegeven door architect Max van Huut, waarbij inwoners een digitale rondleiding door het gebouw kregen.

Naast de presentatie van het voorlopige ontwerp, werd ook de oproep gedaan om geld te doneren voor het nieuwe sporthuis of zich aan te melden als vrijwilliger. “We hopen op een substantieel bedrag waarmee we niet noodzakelijke, maar wel zeer wenselijke aanvullingen kunnen realiseren,” lichtte Corien van der Linden toe. “Dan gaat het bijvoorbeeld om een luie trap, zodat onder meer ouderen veiliger het zwembad in kunnen, een spetterbadje voor de allerkleinsten of goede fietsenrekken.”

Het Sporthuis Abcoude zal naar verwachting op 1 januari 2020 haar deuren openen.