Eerste kinderen behalen hun zwemdiploma in Het Sporthuis Abcoude

24 mei 2021

Vrijdag 21 mei zwommen de eerste kinderen af in Het Sporthuis Abcoude voor het Nationaal Zwemdiploma A. Ook waren er al kinderen die het B-diploma behaalden.

Onder toeziend oog van Michael van den Beld, senior regioadviseur en auditor van de Nationale Raad Zwemveiligheid verrichtten de kinderen bekwaam alle vaardigheden die nodig zijn voor het behalen van het diploma.

Vanwege de coronamaatregelen konden de ouders helaas niet binnen aanwezig zijn bij het afzwemmen, maar konden zij buiten door de grote ramen alles toch goed volgen. Ook de diploma-uitreiking vond buiten plaats. Onder luid applaus van de ouders deelde Rob Fokkinga, eigenaar van Calypso Sport, mee dat alle kinderen waren geslaagd. Michael van den Beld complimenteerde Rob, omdat hij samen met zijn team met zo veel passie en plezier zwemles geeft. En natuurlijk gaf hij een groot compliment aan alle kinderen die met vlag en wimpel slaagden voor hun diploma.

Zwem-ABC

Met het A-diploma hebben kinderen een basisconditie en beheersen zij de basisvaardigheden om op een veilige manier te bewegen en te recreëren in een zwembad zonder attracties. Met het B-diploma wordt de zwemveiligheid vergroot en pas met het C-diploma zijn kinderen ook veilig in open water. Michael van de Nationale Raad Zwemveiligheid kan dan ook iedereen aanbevelen om na het A-diploma door te gaan voor het complete Zwem-ABC.

Foto: Fem van Duuren