Het Sporthuis Abcoude in nieuwe fase

22 maart 2019

Donderdagavond 4 april vrijwilligersinformatieavond

Nu de aanbesteding is afgerond en de bouwteamovereenkomst binnenkort wordt ondertekend, is Het Sporthuis Abcoude in een nieuwe fase gekomen. Dat is al te zien aan de werkvoorbereidingen aan de Spoorlaan. Afgelopen week werden grondwerkzaamheden uitgevoerd en werd een boom verplaatst naar een veilige plek op de kavel, waarmee kappen van de boom kon worden voorkomen. Het streven is dat voor de bouwvakantie dit jaar de eerste paal geslagen kan worden.

De bouwfase nadert en er kan nu ook concretere invulling worden gegeven aan de exploitatie en alles wat daarbij komt kijken. Vrijwilligers bijvoorbeeld! Zij spelen straks (en ook nu al) een belangrijke rol in Het Sporthuis. Het motto van de Stichting Zwembad Abcoude is niet voor niets ‘Het Sporthuis Abcoude; voor, door én met inwoners en ondernemers’. Zonder vrijwilligers zou Het Sporthuis Abcoude nu niet gebouwd gaan worden. Dagelijks is een vrijwillig bestuur – samen met tal van andere vrijwillige experts – aan de slag om het Sporthuis te realiseren. En ook straks is de hulp van vrijwilligers hard nodig; bijvoorbeeld als gastvrouw of -heer, voor kassawerkzaamheden, voor het groenonderhoud, voor extra (schoonmaak)klussen, om activiteiten te begeleiden of om mee te denken over specifieke aspecten. Voor iedereen die graag de handen uit de mouwen steekt en/of graag onder de mensen is, is er een mogelijkheid om een bijdrage aan Het Sporthuis te leveren. Of wellicht heeft u specifieke kennis en ervaring die u voor Het Sporthuis in wilt zetten.

Op aanstaande donderdagavond 4 april om 20.00 uur vindt er een informatiebijeenkomst in Abcoude plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt toegelicht welke werkzaamheden er zoal zijn, welke deskundigheid gewenst is en kunnen deelnemers in een informele sfeer kennismaken met enkele bestuursleden en andere vrijwilligers. Niet alleen straks, maar ook nu is er al ruimte om een bijdrage aan Het Sporthuis te leveren.

Vind je het leuk om vrijwilligerswerk te doen in en voor Het Sporthuis Abcoude? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op donderdagavond 4 april via vrijwilliger@hetsporthuisabcoude.nl. Aanmelden kan tot en met zondag 31 maart.

>> Kijk ook op www.hetsporthuisabcoude.nl/vrijwilligers