Het Sporthuis Abcoude klaar voor gebruik

5 januari 2021

Stichting Zwembad Abcoude draagt sleutel van Het Sporthuis Abcoude over aan Calypso Sport en De Sprong

Op 2 januari heeft de Stichting Zwembad Abcoude de sleutel van Het Sporthuis Abcoude overgedragen aan de exploitanten Rob Fokkinga van Calypso Sport en Marco Smit van De Sprong. Een mijlpaal voor het bestuur en al die mensen die zich jarenlang hebben ingezet voor de realisatie van Het Sporthuis Abcoude. Op zaterdagmiddag 9 januari om 16.00 uur is dit bijzondere moment online te zien op de website www.hetsporthuisabcoude.nl/online-opening.

Willem-Jan Ruizendaal, voorzitter van de Stichting Zwembad Abcoude overhandigde de sleutel: “De realisatie van Het Sporthuis Abcoude was een lang en intensief traject. Als stichting hebben we samen met andere vrijwilligers keihard gewerkt om deze accommodatie voor Abcoude en omgeving te realiseren. En met succes. We geven de sleutel nu vol vertrouwen aan Rob en Marco. Zij staan er klaar voor om al die mensen die reikhalzend uitkijken naar de ingebruikname van Het Sporthuis binnenkort van harte welkom te heten. Abcoude krijgt met Het Sporthuis volop de kans in beweging te komen. Ik roep iedereen dan ook op om er veel gebruik van te gaan maken.”

Online ‘opening’

In afwachting van de versoepeling van de lock down is op zaterdag 9 januari om 16.00 uur een online programma te zien met de sleuteloverdracht van de stichting naar exploitanten Rob en Marco en wordt – samen met direct betrokkenen en burgemeester Divendal en verantwoordelijk wethouder Alberta Schuurs – stilgestaan bij het bijzondere ontstaan van Het Sporthuis Abcoude.

 “Het heeft lang geduurd, maar de stichting heeft eindeloos veel inzet en geduld getoond met het telkens weer beantwoorden van kritische vragen en vinden van nieuwe mogelijkheden. En de stichting heeft altijd de verbinding gezocht met de politiek, het college en met inwoners van nabij en uit de wijde omgeving. Iedereen is meegenomen in het traject en daarmee krijg je het voor elkaar,” aldus burgemeester Maarten Divendal.

Ook een online rondleiding door Het Sporthuis Abcoude zal zaterdag de 9e niet ontbreken. Op deze manier kan iedereen alvast een beetje ervaren hoe mooi Het Sporthuis Abcoude is en wat het te bieden heeft.

Na de sleuteloverdracht blijft de stichting Zwembad Abcoude nauw betrokken bij Het Sporthuis Abcoude. Enerzijds vanuit haar rol als eigenaar van Het Sporthuis Abcoude, anderzijds vanuit haar sportieve en sociaal-maatschappelijke missie om zwemmen, binnensporten en ontmoeten in Abcoude te faciliteren en stimuleren.

De uitzending is zaterdag 9 januari om 16.00 uur te zien op www.hetsporthuisabcoude.nl/online-opening.

Daadwerkelijke ingebruikname

Het Sporthuis Abcoude zal – net als alle andere voorzieningen in Nederland – pas opengaan als de coronamaatregelen dat toelaten. Vooralsnog is dit gepland op woensdag 20 januari.


Op de foto (vlnr): Willem-Jan Ruizendaal (voorzitter SZA), Marco Smit (eigenaar van De Sprong) en Rob Fokkinga (eigenaar van Calypso Sport).