Lokaal en maatschappelijk initiatief: Heel Abcoude Kookt

10 februari 2021

Vanaf januari dit jaar is Marco Smit dagelijks te vinden in de sportkantine/ontmoetingsruimte De Sprong in Het Sporthuis Abcoude. Druk met de voorbereidingen voor het moment dat hij zijn eerste gasten mag ontvangen. Rustig afwachten tot dat moment komt, is echter niets voor Marco. Hij bruist van de ideeën, wil niets liever dan zijn gasten in de watten leggen én invulling geven aan de maatschappelijke functie van De Sprong. Dit bracht hem op het idee van Heel Abcoude Kookt. Dit bracht hem op het idee van Heel Abcoude Kookt. Alle inwoners kunnen hun lievelingsgerecht indienen, met als doel de vier lekkerste recepten met elkaar in De Sprong te bereiden en delen met alle inwoners van Abcoude en omgeving. 

Tot en met woensdag 17 februari kunnen inwoners hun favoriete recept bij Marco indienen. Van alle inzendingen worden vier gerechten uitgekozen die het meest geschikt zijn als take away gerecht. Samen met de indiener van dit recept worden deze gerecht bereid in de professionele keuken van De Sprong. Alle andere inwoners krijgen zo de kans kennis te maken met dit heerlijke recept. De maaltijd kan als take away gerecht besteld worden bij De Sprong, maar het is ook mogelijk om het recept thuis te koken. De recepten zijn straks namelijk als compleet verspakket bij supermarkt Plus Koot te vinden. Ook sponsort Plus Koot de take aways, zodat de lekkere maaltijden aangeboden kunnen worden voor een bedrag tussen de 7,50 en 10,- euro. En – dat maakt dit concept ook mooi – van elke afgehaalde maaltijd reserveert Marco 50 cent voor een geheel verzorgde avond in De Sprong voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Keukenprins(es) gezocht!

Alle inwoners van Abcoude, van jong tot oud, kunnen zich aanmelden voor dit 4-daagse take-away evenement. Het indienen van recepten kan tot en met 17 februari. Van 25 tot en met 28 februari wordt elke dag 1 van de 4 uitgekozen gerechten geserveerd voor take-away. Dus: ben jij dé keukenprins of -prinses van Abcoude? Kook je graag voor je vrienden, familie of buren? Heb jij dat éne gerecht dat iedereen moet proeven? Schrijf je dan nu in en wie weet kook jij jouw heerlijke gerecht binnenkort, met de hulp van het personeel van De Sprong en vrijwilligers, voor de inwoners van Abcoude en omgeving in de professionele keuken van het compleet nieuwe Sporthuis Abcoude!

>> Meer informatie of direct je favoriete gerecht indienen!