Sportzalen van Het Sporthuis Abcoude vernoemd naar Kees Bon

6 mei 2021

Onlangs verzamelde de familie Bon zich in Het Sporthuis Abcoude om de nieuwe gymzalen in Het Sporthuis Abcoude te bewonderen. De sportzalen zijn vernoemd naar hun vader en opa Kees Bon.

Op 25 augustus 1973 werd de toen nieuw gebouwde sportzaal aan de Holendrecht in Abcoude geopend en kreeg de naam Kees Bonzaal, als dank voor zijn inzet voor de sport in Abcoude. Als raadslid en wethouder in de gemeente zette Kees Bon zich, naast woningbouw, vooral in voor de sport en het realiseren van sportaccommodaties. Ook was hij jarenlang voorzitter van de voetbalvereniging Abekewalda en haar opvolgers: de Sportvereniging Abcoude (SVA) en de FC Abcoude. Dat de naam Kees Bon behouden bleef, was bij aanvang van de realisatie van Het Sporthuis Abcoude een sterke wens van de Stichting Abcoude Sport, mede opgericht door Kees Bon.

De belettering van de voormalige Kees Bonzaal is weer helemaal netjes gemaakt en heeft een mooi plek gekregen in de nieuwe zaal. Ook is er een vitrine in Het Sporthuis te vinden met daarin onder meer informatie over Kees Bon en zijn erepenning. De vitrine werd door zoon en naamgenoot Kees Bon onthuld onder het toeziend oog van (schoonzoon) Ad Geerlings, tot voor kort voorzitter van de Stichting Abcoude Sport en nauw betrokken bij de realisatie van Het Sporthuis Abcoude.