Tijdscapsule van Het Sporthuis Abcoude vereeuwigd onder bodem zwembad

20 november 2019

Maandagochtend 18 november jl. waren enkele vrijwilligers van Het Sporthuis Abcoude getuige van een kleine mijlpaal in de bouw. De afgelopen week is het eerste beton gestort op de bodem van het de kelder van Het Sporthuis Abcoude. De bodem van het zwembad volgt snel. Daarom was het de hoogste tijd om de tijdscapsule te plaatsen. Dit gebeurde op een diepte van 2.80 meter. Onder toeziend oog van de uitvoerder van aannemer Van Norel hebben Ad Geerlings en Corien van der Linden samen de capsule in het gat gelegd.

De tijdscapsule is gevuld met tal van herinneringen en wensen voor toekomstige generaties. Alle schoolkinderen van de basisscholen uit Abcoude hebben afgelopen zomer een blanco kaart gekregen, waarop zij hun wens voor Het Sporthuis konden schrijven of tekenen. Zij zullen straks gymles krijgen in Het Sporthuis Abcoude en natuurlijk ook volop kunnen genieten van het zwembad. Al hun wensen zitten samen met andere waardevolle herinneringen in de tijdscapsule, zoals het aan de gemeente ingediende manifest uit 2014, dat benadrukte waarom een zwembad in Abcoude zo belangrijk is, de Fanny Blankers-Koen herdenkingsmunt – in de gedachten dat sporten voor iedereen heel belangrijk is en sommige kinderen hun sportcarrière misschien wel starten in Het Sporthuis Abcoude – de belangrijkste pagina’s uit het burgerinitiatief – de basis voor de realisatie van Het Sporthuis – en een oranje zweetband met ‘stem voor’, omdat dit illustreert hoeveel inzet er nodig was om de raad van de gemeente De Ronde Venen te overtuigen van het bestaansrecht van Het Sporthuis Abcoude.

Meer bouwnieuws volgen? 

Op deze pagina op onze website zijn foto’s van de bouw te vinden. En ook via Facebook en Twitter delen wij regelmatig foto’s en filmpjes van de bouw.