Voorzitter Corien van der Linden neemt afscheid

2 oktober 2019

Sinds 2011 trekt Corien van der Linden de kar van Stichting Zwembad Abcoude. De start van de bouw vindt zij het moment om haar verantwoordelijkheden en werkzaamheden af te ronden. Corien wil meer tijd en aandacht besteden aan onder andere haar eigenlijke werk, onderzoek- en advies in de culturele- en onderwijssector. 

De huidige secretaris van de SZA en mede-indiener van het Burgerinitiatief voor Het Sporthuis Abcoude, Ad Geerlings, neemt de spreekwoordelijke voorzittershamer voorlopig van Corien over. Ad is al ruim 20 jaar voorzitter van de Stichting Abcoude Sport (SAS) en sinds enkele jaren secretaris van de SZA. De secretarisfunctie wordt overgenomen door Martien Stigter. Martien is al maanden op de achtergrond actief bij de SZA.

Het bestuur bedankt Corien voor haar geweldige inzet. Gedurende bijna twintig jaar heeft zij zich met hart en ziel ingezet voor de zwemsport in Abcoude en omgeving. Als vrijwilliger bij het voormalige Meerbad, als actieleider voor het behoud van dat Meerbad en als initiator van een nieuw zwembad en één van de drijvende krachten achter het Burgerinitiatief voor de bouw van Het Sporthuis Abcoude.

Corien heeft het volste vertrouwen in de nieuwe samenstelling van het bestuur. Naast Ad en Martien, bestaat het bestuur uit Esther Grondijs – vice voorzitter, Willem Jan Ruizendaal – penningsmeester, Djoerd Postma – penningmeester, en Astrid Wintershoven – algemeen bestuurslid met onder meer communicatie en crowdfunding in haar portefeuille.

>> Lees ook het interview met Corien in De Groene Venen van 4 oktober 2019 (pagina 13)