Wethouder Alberta Schuurs op werkbezoek bij Het Sporthuis Abcoude

30 juni 2020

Op vrijdag 26 juni kwamen wethouder Alberta Schuurs en senior beleidsmedewerker vastgoed Peter Hoogenboom van de gemeente De Ronde Venen langs op het bouwterrein voor een werkbezoek aan Het Sporthuis Abcoude. Esther Grondijs, bestuurslid van de Stichting Zwembad Abcoude, leidde hen rond en informeerde hen over de stand van zaken rond de bouw.

En gebouwd wordt er. Nu de buitenkant van het gebouw grotendeels staat, heeft veel van het werk zich naar de binnenkant verplaatst. Op elke verdieping zijn mensen bezig met het aanleggen van bedrading, buizen en isolatiemateriaal. En het plaatsen van tussenwanden, pompen en ketels.

De rondleiding begint boven in het gebouw, waar de technische ruimte en installaties zijn. Om een duurzaam en energiezuinig gebouw te realiseren, krijgt Het Sporthuis onder meer warmtepompen en zonnepanelen. Schuurs en Hoogenboom zijn zeer geïnteresseerd in de werking daarvan. Daarna volgt een bezoek aan de sportzalen waar straks de schoolkinderen  van Abcoude gymles krijgen en de sportverenigingen een mooi, nieuw onderkomen hebben. “Het is supergaaf om de voortgang te zien. Je ziet nu al duidelijk de vormen van wat er komt.” Elk onderdeel van Het Sporthuis krijgt een eigen kleur die past bij de functie die er gaat plaatsvinden; zwemmen (blauw), ontmoeten (rood) en schoolgym/binnensporten (lila)

Na een bezoek aan de gymzalen en de ontmoetingsruimte gaat de rondleiding langs het zwembad. De tegels staan klaar en stukjes blauwe wand zijn al zichtbaar. Er is veel belangstelling voor de uitleg over de waterreiniging en hoe je ervoor zorgt dat een zwembad altijd even vol blijft.

Schuurs en Hoogenboom tonen zich onder de indruk van de bouw. “Echt onvoorstelbaar dat vanuit een burgerinitiatief zoiets moois ontstaat,” aldus de wethouder.