Lezing door Willem Zwaard – De Tekening Verteld(t)

26 september 2021

Seniorenagenda in De Sprong in Het Sporthuis Abcoude

  • Vrijdag 22 oktober 15.00-17.00 uur

Vanaf 1980 tekent Willem Zwaard onder meer de omslag van het feestweekboekje, dat de Stichting Feestelijkheden Abcoude jaarlijks uitbrengt. Elke tekening vertelt zijn eigen stukje van de ‘Kermisweek’, maar meestal ook meerdere markante gebeurtenissen in Abcoude en soms daarbuiten. Met een mooie grootbeeld-presentatie van zijn tekeningen neemt hij ons mee door het aardige verleden van Abcoude en vertelt hij mooie anekdotes over het verhaal en de geheimpjes achter elke tekening. Wie kan zich bijvoorbeeld nog herinneren dat de spiegel bij het Kerkplein werd gestolen, wanneer het rookverbod inging en hoe groots het 900-jarige bestaan van Abcoude gevierd werd?

Een kroniek vol herinneringen voor mensen die al lang in Abcoude wonen en zeker ook boeiend en wetenswaardig voor wie er minder lang woont. De ‘echte’ tekeningen op groot formaat zullen natuurlijk ook te zien zijn.

Koffie of thee met een zoete lekkernij van de ‘Taarten van Manon’ uit Abcoude maken deze middag compleet.

Kosten: € 7,50 euro (voor 2x koffie of thee en taart).

Er is ruimte voor maximaal 40 personen.

Inschrijven kan via activiteiten@hetsporthuisabcoude.nl.


Agenda Seniorenactiviteiten in De Sprong Abcoude

Vrijdag 19 november 16.30-19.00 uur: Film met stamppotdiner

Onder leiding van betrokken Abcoudenaar Ton Pepping wordt een film getoond over oud-Abcoude. Ton kent de verhalen als geen ander en vertelt u er graag meer over. Er is ruimte voor maximaal 50 personen. Kosten: € 15,-

Vrijdag 17 december 11.00 – 13.00 uur: Kerstbrunch
Gezellig met elkaar genieten van een heerlijke, goed verzorgde kerstbrunc