Seniorenactiviteiten in De Sprong – wijnproeverij en lezing over onderwaterwereld Vinkeveense plassen

21 mei 2023

Maandelijks organiseert de stichting Het Sporthuis Abcoude een activiteit voor senioren in De Sprong. De ene keer een lezing met een lekkere maaltijd, dan weer eens een gezellige lunch. Vrijwilligers Joska en Elly staan elke keer klaar om alle deelnemers van harte welkom te heten en ervoor te zorgen dat iedereen het gezellig heeft, terwijl Marco Smit van De Sprong en zijn team telkens weer de lekkerste hapjes, een brunch of een andere maaltijd bereiden. In juni en juli zijn de volgende activiteiten:

Woensdag 21 juni: Wijnproeverij 

Het proeven van een wijn is een vak op zich. Sophie legt u tijdens deze proeverij graag de basis uit! Sophie heeft een aardig internationaal verleden. De afgelopen vijftien jaar werkte ze bij meerdere wijnimporteurs waardoor haar kennis enorm breed is. Met zuidelijke flair en een bruisende persoonlijkheid maakt ze van iedere proeverij een feestje. Tijdens deze wijnproeverij kunt u drie witte, een rosé en drie rode wijnen proeven. Het team van De Sprong zorgt voor een paar bijpassende hapjes.

De inloop is vanaf 15.30 uur. Start 16.00 uur.

Kosten € 20,- (inclusief hapjes).


Woensdag 19 juli: Lezing over de onderwaterwereld van de Vinkeveense Plassen

Tijdens deze lezing neemt Rob Iedema van IVN Natuureducatie Ronde Venen & Uithoorn u mee ‘onder water’ en laat hij u kennis maken met de bewoners van de Vinkeveense Plassen. Wat te denken van de bijzondere (en zeldzame) bodemvissen als de kwabaal en de rivierdonderpad, of de exoten als de Amerikaanse rivierkreeft, de Aziatische korfmossel en de Chinese wolhandkrab. Met verhalen, foto’s en filmbeelden laat Rob jullie beleven wat er onder water in de Vinkeveense plassen gebeurt. Na afloop kan genoten worden van een heerlijke paella.

De inloop is vanaf 16.30 uur. Start 17.00 uur. Kosten

€ 17,50 (inclusief paella en een drankje).


Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor een beide activiteiten in De Sprong? Stuur dan een mail naar activiteiten@hetsporthuisabcoude.nl.

Bellen kan ook met: Joska Hoppe 06 – 24 78 35 49 óf Elly van Luijn 06 – 27 89 51 28.

Vermeld duidelijk voor welke activiteit/datum u zich aanmeldt en uw telefoonnummer, zodat wij u kunnen bereiken als er er iets wijzigt.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!


Deze seniorenactiviteiten in De Sprong in Het Sporthuis Abcoude worden georganiseerd door: