Uitgelicht: lezing over molen Delphine

8 september 2022

Datum: Woensdag 26 oktober
Tijd: Inloop vanaf 16:30 uur. Aanvang 17:00 uur
Kosten: € 17,50 voor de heerlijke stamppot inclusief een drankje

Op woensdag 26 oktober vertelt molenaar Maarten van Dijk over De Oostzijdse molen, beter bekend als molen Delphine. Deze molen in Gein-Zuid is een 19e-eeuwse poldermolen. Een poldermolen onderscheidt zich op meerdere aspecten van industriemolens, zoals een korenmolen, een papiermolen of een zaagmolen.

Delphine is niet zo maar een poldermolen. Ze wordt geprezen om haar schoonheid en is geschilderd door velen onder wie zelfs kunstenaar Piet Mondriaan. Delphine heeft haar naam te danken aan een Parijzenaar die er, nadat de molen buiten gebruik was gesteld, zijn vakantieverblijf van maakte.

Vanaf 1965 dient Delphine als woonverblijf voor verschillende bewoners en wordt de molen af en toe in bedrijf gesteld. Bekendste bewoner is ongetwijfeld televisiemaker, meesterverteller en uitvinder Gied Jaspers die er tot zijn overlijden in 1996 heeft gewoond.

Ook nieuwsgierig geworden naar waarin een poldermolen zich onderscheidt van andere molens, hoe een poldermolen werkt en de bijzondere bewoners en anekdotes van molen Delphine? Kom dan op woensdag 26 oktober naar deze lezing voor senioren in De Sprong in Het Sporthuis Abcoude. Molenaar Maarten van Dijk vertelt u er graag alles over.

Na de lezing kunt u smullen van een heerlijke stamppot. Dieetwensen? Laat het ons weten.


Aanmelden kan via activiteiten@hetsporthuisabcoude.nl.

Vermeld duidelijk voor welke activiteit/datum u zich aanmeldt. Vermeld svp ook uw telefoonnummer, dan kunnen wij u bereiken mocht er een wijziging in het programma zijn.

Bellen kan ook: Joska Hoppe 06-247 83 549 óf Elly van Luijn 06-278 95 128.

We kijken uit naar uw komst!


Kijk hier voor meer seniorenactiviteiten in De Sprong.