Marina Benacchio liep stage bij Het Sporthuis Abcoude

2 mei 2020

Dagelijks zijn vrijwilligers bezig met de realisatie van Het Sporthuis Abcoude. Waarom doen ze dat en waar houden zij zich mee bezig? Deze keer spreken we Marina Benacchio, die in april haar stage bij Het Sporthuis Abcoude heeft afgerond.

Marina is een echte sportieveling. Niet alleen sport ze graag zelf, ook wil ze er straks haar beroep van maken. Voor haar studie ‘Sport, Management en Ondernemen’ aan de HvA liep ze twee maanden stage bij Het Sporthuis Abcoude. Haar oproep: “Voor iedereen is er straks wel iets te doen in Het Sporthuis. Ga er dus vooral veel gebruik van maken!”

Waarom ben je vrijwilliger geworden bij Het Sporthuis Abcoude?

Ik zocht een stage waarmee ik iets kan betekenen bij een organisatie waar mijn bijdrage er echt toe doet. Natuurlijk wist ik al dat Het Sporthuis gebouwd wordt. Ook was ik al op de eerste vrijwilligersbijeenkomst geweest. De realisatie van Het Sporthuis sluit daarnaast perfect aan bij mijn studie ‘Sport, Management en Ondernemen’, een combinatie van sport en het ontwikkelen van een nieuw bedrijf of organisatie. Daarom dacht ik, misschien kan ik hier wel mijn steentje bijdragen.

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben altijd erg druk bezig. Naast mijn studie aan de HvA in Amsterdam voetbal ik 4 keer per week bij DSS in Haarlem. Ook rijd ik thuis in Baambrugge graag paard en houd ik van wielrennen. Ik werk als fitnessinstructeur bij Optisport. En niet alleen daar, want naast alle sport, werk ik ook nog in een slagerij.

Wat doe je bij Het Sporthuis Abcoude?

Ik was actief in 3 werkgroepen: promotie, programmering en HR en werkte aan drie verschillende opdrachten, die ook weer nauw met elkaar samenvielen. Voor programmering, dacht ik na over hoe het ideale programma eruit kan zien en heb daarbij onder meer gekeken hoe de personele inzet dan zou worden. En voor promotie hebben we nagedacht over de zichtbaarheid van Het Sporthuis. Dan kun je denken aan vragen als: Hoe kan ervoor gezorgd worden dat iedereen Het Sporthuis straks weet te vinden, wanneer er zwemles is en welke activiteiten er allemaal plaatsvinden? Het was ontzettend leuk en leerzaam om hierover mee te denken, onderzoek te doen en dit te verwerken in concrete plannen waar straks ook echt mee gewerkt kan worden.

Wat maakt vrijwilligerswerk zo leuk?

Ik vind het erg leuk dat ik betrokken ben bij iets nieuws in mijn eigen dorp, dat ook nog eens heel belangrijk is voor de hele gemeenschap. En voor mij persoonlijk is het natuurlijk een onderwerp dat heel dicht bij mijzelf ligt. Ik vind het geweldig om mee te werken aan iets waarvan ik straks van dichtbij kan gaan zien wat het gaat doen! Daarom blijf ik ook na mijn stage betrokken bij Het Sporthuis.

Mijn oproep aan iedereen die dit leest

Kom straks vooral naar Het Sporthuis. Het wordt een hartstikke mooie, nieuwe locatie, waar veel verschillende zwem- en sportactiviteiten gaan plaatsvinden. Voor iedereen is er straks wel iets te doen. Begin volgend jaar gaat het naar verwachting open. Ga er dus vooral veel gebruik van maken!