Aqua BrainWave, elke maandagochtend in Het Sporthuis Abcoude

22 april 2023

Zwemmen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, ook dat kan in Het Sporthuis Abcoude

Als je door ziekte, een val of op een andere manier hersenschade hebt opgelopen, is sporten en bewegen niet meer zo vanzelfsprekend. Terwijl juist dat een positieve invloed kan hebben op de hersenen. Bovendien is bewegen en sporten ook gewoon fijn.

De activiteit wordt onder leiding van Astrid de Graaf-Schmeddes gegeven, in samenwerking met Calypso Sport en de hulp van vrijwilligers. De focus ligt op het vrij bewegen in het water, plezier, gezelligheid en gezondheid.

Let op: om de veiligheid te kunnen waarborgen is het verplicht om (met drijfgordel) te kunnen staan in het water. Het meenemen van begeleiding wordt de eerste keer sterk geadviseerd. Er zijn ook vrijwilligers aanwezig om – waar nodig – te ondersteunen. Materiaal is aanwezig.

De kosten bedragen € 7,95 per keer. Ook kan een 12-badenkaart worden aangeschaft. De kosten daarvan bedragen € 79,50, waardoor u € 6,65 per les betaalt.

Wanneer
Elke maandag. Inloop/omkleden vanaf 11.00 uur. Start les 11.15 uur tot 12.00 uur. Om 12:00 uur kunnen de deelnemers – indien zij daartoe in staat zijn – nog even in het bubbelbad.


Reserveren

Er mogen maximaal 10 zwemmers tegelijk in het halve bad. Het is daarom verplicht vooraf te reserveren. Op die manier weten we ook dat er voldoende ondersteuning in het bad aanwezig is. Reserveren kan via de website van Calypso Sport.