Calypso Sport organiseert zwemmen voor jongeren met een licht verstandelijke beperking

10 juni 2021

Zwemmen voor je conditie en vooral voor je plezier met Special Friends

Op de maandagavond tussen 18:00 en 19:00 organiseert Calypso Sport in Het Sporthuis Abcoude wekelijks een uur voor ‘Special Friends’, oftewel jongeren met een licht verstandelijke beperking. Het is bedoeld voor jongeren die al wel een zwemdiploma hebben, maar onder begeleiding van een zweminstructeur op een leuke en uitdagende wijze hun zwemvaardigheden willen uitbreiden. De lessen zijn heel gevarieerd, van zwemslagen tot survivalzwemmen en van waterpolo tot trimzwemmen. Gewoon lekker zwemmen dus!

Belangrijk voor deze groep is dat er niet alleen een uurtje samen kan worden gesport en plezier kan worden gemaakt, maar dat er misschien ook nieuwe vriendschappen ontstaan. ”Mede op initiatief van een van de ouders organiseren wij voor deze doelgroep graag een moment in de week om bij ons te komen zwemmen en elkaar te ontmoeten. Jongeren met een beperking kunnen niet overal terecht om te sporten. Wij bieden juist wel die mogelijkheid in een veilige omgeving, onder elkaar; zodat je altijd jezelf kunt zijn,” aldus Rob Fokkinga, directeur van  Calypso Sport. 

Meedoen?

Special Friends is elke maandag van 18:00 – 19:00 uur, uitgezonderd de schoolvakanties. De kosten bedragen € 65,00 per maand. Natuurlijk kun je het eerst vrijblijvend uitproberen. Wil je meedoen, of ken je iemand die wil meedoen? Kijk dan hier voor meer informatie of direct aanmelden.

Andere activiteiten

Vanaf deze week zijn ook de andere zwemactiviteiten gestart. Voor jong en oud is er iets te doen in Het Sporthuis Abcoude. Alle activiteiten zijn te vinden op de website van Calypso Sport.

Foto: Marieke Schilling