Corry is deelneemster van het eerste uur van Aqua gym

23 februari 2023

Onder het motto ‘je bent nooit te oud om te bewegen, juist in het water’, komt elke dinsdagochtend (met uitzondering van de schoolvakanties) een groep senioren bij elkaar voor de Aqua gym in het zwembad van Het Sporthuis Abcoude. Deze activiteit wordt georganiseerd door Senior Sportief Actief. Onder leiding van docent Jan Hesp worden oefeningen gedaan, meestal op de beweegbare bodem van het zwembad, dus deelnemers hoeven niet per se te kunnen zwemmen om mee te doen. De oefeningen zijn gericht op conditie, balans en diverse spiergroepen. Hulpmiddelen die worden gebruikt, zijn onder meer aquasteps en diverse drijfmiddelen.

Deelnemers zijn van verschillende leeftijden en de een heeft een betere conditie dan de ander. Na de les wordt een kopje koffie gedronken om bij te kletsen. Een van de eersten die zich in 2021 aanmeldde voor Aqua gym was Corry. Tot op de dag van vandaag is zij een trouw deelneemster. Ondanks enige fysieke beperking voelt Corry zich als een vis in het water. Het gevarieerde bewegen in het water gaat haar makkelijker af dan op het droge. Corry doet haar uiterste best en is ontzettend gemotiveerd om zoveel mogelijk mee te doen. Onlangs vierde Corry haar 90e verjaardag. Voor bij de koffie was er na afloop cake die ze zelf had gebakken. Docent Jan heeft haar namens de ‘9.00 uur-groep’ een bloemetje gebracht met de felicitaties.

Ook meedoen met Aqua gym op de dinsdagochtend?

Neem dan voor meer informatie contact op met Stichting Senior Sportief Actief, via 06 – 21 91 83 53  of stuur een mail naar info@seniorsportiefactiefdrv.nl.

Instructeur Jan Hesp en Conny