Geslaagde clinic en mini-waterpolotoernooi van AZ&PC De Meerkoeten

19 april 2023

Zaterdag 15 april organiseerde Abcouder Zwem- en Poloclub De Meerkoeten een waterpoloclinic voor de jeugd met aansluitend een mini-waterpolotoernooi. Tijdens de clinic konden ongeveer 20 kinderen tussen de 6 en 12 jaar kennismaking met de beginselen van het waterpolo. In kleine groepjes werden er spelenderwijs en met veel plezier vier oefeningen afgewerkt die de kinderen een goed beeld geven van jeugd waterpolo.

Direct na de clinic startte het mini-waterpolotoernooi.  Mini-waterpolo is speciaal voor kinderen tot 12 jaar die nog geen competitie spelen. Meer dan 100 kinderen van in totaal zeven verenigingen gingen de strijd met elkaar aan in Het Sporthuis Abcoude. Verdeeld over drie poules, ingedeeld op basis van leeftijd, speelden alle kids hun wedstrijden. En het mooiste van de dag: er waren alleen maar winnaars en iedereen kreeg aan het eind van het toernooi een mooie medaille.


Meer weten over waterpolo?

Ben je geïnteresseerd in waterpolo of jeugdwaterpolo? Kijk dan op de website van De Meerkoeten. Of kom gewoon een keer langs op de dinsdag- of vrijdagavond  in Het Sporthuis Abcoude en doe mee met één van de trainingen.