Meivakantie – activiteiten voor kinderen

18 april 2023

Spelletjesochtenden

In de meivakantie organiseert Calypso Sport op woensdag 26 april en woensdag 3 mei van 9:00-11:30 uur een ochtend vol leuke spelletjes voor kinderen en jongeren. Maak jij het mooiste, gekste, onhandigste of juist hardste bommetje? 

Geef je snel op want VOL = VOL.

Wat is er zoal te doen?

Watertrefbal
Twee teams spelen tegen elkaar. Wie gooit het eerste alle spelers van het andere team af? ,

Bommetje
Wie laat zijn of haar grootste, luidste of meest onhandige bommetje zien?

Estafette
Twee teams spelen tegen elkaar. In een band breng worden teamleden naar de overkant gebracht. Zij nemen ook een blokje mee en maken aan de kant hoge stapel. Stapel omgevallen? Helaas, dan begin je weer opnieuw.

Het verzamelspel
In twee teams wordt een mat vol met zwembadmaterialen naar de overkant gebracht. Wanneer er iets afvalt, start je opnieuw. Welk team brengt alles “droog” naar de overkant?

Marco Polospel
Een soort van tikkertje, maar dan in het water. Aantal spelers: minimaal 3.

Waterspel zonder handen
Wie brengt de bal al zwemmend het snelst naar de overkant, zonder daarbij zijn of haar handen te gebruiken?

Zwembad basketbal
Twee teams proberen zoveel mogelijk ballen te plaatsen in de zwemband van de tegenpartij. Natuurlijk probeert de tegenstander dat te verhinderen. Want die wil zelf scoren.

Het grote opruimspel
In het water liggen verschillende zwembanden, ballen en duikringen in het water. Wie of wie is het snelst om alle materialen op de kant te brengen?

Krokodillenjager
Vang de krokodil met een hoepel, klim op zijn rug en breng hem zo snel mogelijk naar een veilige plek aan de andere kant van het bad,

Volg de leider
Wie wil de leider zijn er ervoor zorgen dat zijn of haar volgingen op precies dezelfde manier door het bad bewegen. Bijvoorbeeld: hondenpeddel, rugslag, onderwater zwemmen…

Het flessenduikspel
In twee teams wordt gespeurd naar plastic flessen die op de bodem van het zwembad liggen. Welke team weet ze het snelst te vinden en op het droge te brengen.

Haaien en vissen
Een speler is de haai, de anderen de vissen. Hoeveel vissen weten de andere kant van het bad te bereiken, zoder gepakt te worden door de haai?

Natte T-shirt-estafette
In twee teams wordt estafette gezwommen. Een handicap hierbij is een nat T-shirt. De eerste zwemmer doet dit T-shirt aan, zwemt naar de overkant, doet het shirt uit en geeft dit aan zijn of haar teamgenoot die weer naar de andere kant zwemt.

De spelmaterialen zijn natuurlijk aanwezig. Kosten € 5,15. Aanmelden kan via info@calypsosport.nl of bij de receptie.

Ps. Neem ook iets te eten en drinken mee, zodat je voor alle spelletjes voldoende energie hebt!