Senior Sportief Actief geeft watergymnastiek in Het Sporthuis Abcoude

8 november 2021

De watergymnastieklessen in Het Sporthuis Abcoude worden vanaf deze maand verzorgd door Senior Sportief Actief De Ronde Venen. Deze vorm van bewegen is zeer gewild bij senioren. “In het water kun je je gewrichten gemakkelijker gebruiken, je heupen draaien beter, er is geen enkele belasting,” aldus een docent. Kortom, je kunt in het water heel prettig bewegen en oefenen.

Een watergymles begint met een warming up, en daarna zijn er oefeningen met allerlei materialen, zoals halters, plankjes en ballen. Spiergroepen in armen, benen, schouders en heupen worden zo gericht geoefend. En in het lekker warme water gaat dat heel plezierig!

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid en fitheid. Watergymlessen helpen om op een prettige en gemakkelijke manier daaraan te werken, ook als je wat ouder bent en niet alle spieren meer even soepel zijn. De lessen zijn zowel voor vrouwen als mannen. De lessen worden gegeven door deskundige docenten van Senior Sportief Actief.

Gratis proeflessen

Elke dinsdag zijn er twee watergymlessen in Het Sporthuis Abcoude; van 9.00 tot 9:50 uur en van 10:00 tot 10:50 uur. Senior Sportief Actief stelt u graag in de gelegenheid om zo’n les eens te proberen. Op 9, 16, 23 en 30 november 2021 zijn er gratis proeflessen.

Interesse? Meldt u zich dan aan via info@seniorsportiefactiefdrv.nl of 06 – 21 91 83 53.

Lidmaatschap

Daarna kunt u zich inschrijven bij Senior Sportief Actief voor een wekelijkse les. De kosten bedragen € 106,-. Dit is voor de periode van december tot het einde van het seizoen, eind juni 2022. Een aantal verzekeringen vergoeden lessen in Meer Bewegen voor Ouderen, het loont de moeite om dat even na te kijken.

Doe mee met bewegen, kom eens een watergymles proberen, iedereen is van harte welkom!