Zwemactiviteiten voor kinderen in de kerstvakantie

17 december 2022

Tijdens de kerstvakantie organiseert Calypso Sport oudejaarszwemmen voor kinderen tot en met 13 jaar en zijn er in de eerste week van januari twee ochtenden vol leuke spelletjes.

Vanwege de grote belangstelling voor het oudejaarszwemmen en de spelletjesochtenden is inschrijven helaas niet meer mogelijk.

Oudejaarszwemmen

Op vrijdag 30 december van 19.30-21.30 uur wordt het jaar gezellig afgesloten met een flitsende disco-avond. Calypso Sport zorgt voor muziek, limonade en chips. Deze avond is voor kinderen tot en met 13 jaar.

Om mee te kunnen doen heb je nodig: zwemkleding, zwemdiploma A en B en een feeststemming.

Ben jij er ook bij?

Entreekosten zijn 10 euro en kunnen tot en met 29 december bij de receptie worden gekocht (zolang de voorraad strekt),


Spelletjesochtenden

Op woensdag 4 en vrijdag 6 januari van 9:00-12:00 uur organiseert Calypso Sport een ochtend vol leuke spelletjes voor kinderen en jongeren. Er is voor ieder wat wils:

Watertrefbal
Twee teams spelen tegen elkaar. Wie gooit het eerste alle spelers van het andere team af? ,

Bommetje
Wie laat zijn of haar grootste, luidste of meest onhandige bommetje zien?

Estafette
Twee teams spelen tegen elkaar. In een band breng worden teamleden naar de overkant gebracht. Zij nemen ook een blokje mee en maken aan de kant hoge stapel. Stapel omgevallen? Helaas, dan begin je weer opnieuw.

Het verzamelspel
In twee teams wordt een mat vol met zwembadmaterialen naar de overkant gebracht. Wanneer er iets afvalt, start je opnieuw. Welk team brengt alles “droog” naar de overkant?

Marco Polospel
Een soort van tikkertje, maar dan in het water. Aantal spelers: minimaal 3.

Waterspel zonder handen
Wie brengt de bal al zwemmend het snelst naar de overkant, zonder daarbij zijn of haar handen te gebruiken?

Zwembad basketbal
Twee teams proberen zoveel mogelijk ballen te plaatsen in de zwemband van de tegenpartij. Natuurlijk probeert de tegenstander dat te verhinderen. Want die wil zelf scoren.

Het grote opruimspel
In het water liggen verschillende zwembanden, ballen en duikringen in het water. Wie of wie is het snelst om alle materialen op de kant te brengen?

Krokodillenjager
Vang de krokodil met een hoepel, klim op zijn rug en breng hem zo snel mogelijk naar een veilige plek aan de andere kant van het bad,

Duck Push
Wie weet zijn of haar badeendje het snelst naar de andere kant van het bad te brengen zonder daarbij zijn of haar handen te gebruiken

Volg de leider
Wie wil de leider zijn er ervoor zorgen dat zijn of haar volgingen op precies dezelfde manier door het bad bewegen. Bijvoorbeeld: hondenpeddel, rugslag, onderwater zwemmen…

Het flessenduikspel
In twee teams wordt gespeurd naar plastic flessen die op de bodem van het zwembad liggen. Welke team weet ze het snelst te vinden en op het droge te brengen.

Haaien en vissen
Een speler is de haai, de anderen de vissen. Hoeveel vissen weten de andere kant van het bad te bereiken, zoder gepakt te worden door de haai?