Voorzittersstokje Stichting Het Sporthuis Abcoude overgedragen aan Ary Hordijk

21 september 2024

Jan Duijsens heeft deze maand het voorzittersstokje overgedragen aan Ary Hordijk. Na ruim een maand inwerken en kennismakingsgesprekken met onder meer de exploitanten van Het Sporthuis en de gemeente De Ronde Venen heeft Ary zin om Het Sporthuis verder te helpen ontwikkelen.

Door zijn drukke baan en andere vrijwilligerstaken voelde Jan zich helaas genoodzaakt zijn functie als voorzitter neer te leggen. “Drie jaar geleden startte ik, het bestuur was toen in een andere fase gekomen,” licht Jan toe. “Het Sporthuis was gerealiseerd, exploitanten gevonden en – na een moeizame start veroorzaakt door corona – konden de bezoekers terecht in Het Sporthuis. De fase waarin we nu zitten is anders, maar vraagt nog steeds de nodige tijd van het bestuur. We zijn bijvoorbeeld ambitieus als het gaat om de sociaal-maatschappelijke programmering binnen Het Sporthuis en stimuleren en initiëren daarom onder meer zwemmen voor mensen met een beperking, zomeractiviteiten voor jongeren en bijeenkomsten voor senioren in De Sprong. Maar ook het gebouw vraagt onze aandacht en het vinden van sponsoren. Dat alles vraagt tijd. Ik ben daarom heel blij dat Ary mijn taak heeft overgenomen en vol enthousiasme de andere bestuursleden helpt bij alle uitdagingen.”

Nieuwe mogelijkheden verkennen

Ary is direct energiek aan de slag gegaan. “De ontstaansgeschiedenis van Het Sporthuis Abcoude is prachtig. Er is in Nederland geen burgerinitiatief van deze omvang dat zo succesvol is gerealiseerd. Ik vind het een eer en een mooie uitdaging om het werk samen met de andere bestuursleden voort te zetten en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Wat ik ook zo mooi vind aan Het Sporthuis, is dat naast het belang van sport ook de ontmoeting centraal staat. Dat heb ik ook in mijn werkzame leven altijd belangrijk gevonden.” Ary werkte de laatste 20 jaar voor zijn pensionering onder meer als hoofd van de afdeling sport van de Gemeente Utrecht én als programmamanager/adviseur bij NOC*NSF. Ook was hij tot voor kort actief als adviseur/trainer voor sportbonden en verenigingen op het gebied van een sociaal veilige sportomgeving. Werkervaringen die hij goed kan gebruiken in zijn rol als voorzitter van Het Sporthuis Abcoude.

De eerste maanden zijn Ary goed bevallen. “Het netwerk van de stichting is groot en ik vind het ontzettend leuk dat ik al met veel mensen heb kunnen kennismaken. Ik kijk ernaar uit om samen met anderen te kijken waar nog kansen liggen voor Het Sporthuis en hoe we die kunnen benutten. Heb je ideeën hierover? Laat het me dan weten via voorzitter@hetsporthuisabcoude.nl,” besluit Ary.

Het bestuur van de Stichting Het Sporthuis Abcoude bedankt Jan voor zijn inzet voor Het Sporthuis Abcoude. Zijn positieve insteek en zijn verbindende rol, zowel binnen als buiten het bestuur, en zijn collegialiteit waren van grote waarde.

 

Jan Duijsens (links) en Ary Hordijk